Kawan-kawan

Wednesday, February 17, 2010

ERTI KASIH - Izwan Pilus



Demi masa
aku mencari-cari
tafsir mimpi
sesungguhnya
kehidupan memerlukan cantuman
seandainya dalam tidur yg lena
ku temui.....

erti kasih yg ku mimpi
terucaplah segala maksud hati
oh kekasih maafkanlah
berikanku kesempatan sekali lagi....

bila malam ku lakarkan
coretan semalam
agar ia tak berulang
demi kasih
ku ingin kau kembali
pasti nanti......

Ketikan Cinta Bertasbih



Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

Tuesday, February 9, 2010

"Muar Traders Hotel"




Hari ini aku ambik cuti rehat sebab nak temankan suami yang menghadiri temuduga pengesahan jawatan di Bagunan Sumber Manusia, Muar. Kami ni sebenarnya tak biasa dengan Muar. Nasib baik kawan kami, Izni dapat interview kat Muar gak dan dia plak ada saudara kat sini...senang skit rasanya, Alhamdulillah kalau tak teraba-raba jugak aku dan suami..tQ banyak2 kat Izni.

Kat Muar ni kami terpaksalah menginap kat hotel memandangkan jarak perjalanan ke sini dari Mersing lebih kurang 4 jam gak...jadi kami menginaplah kat Muar Traders Hotel. Best ke tak best belakang cerita kerana hotel ni adalah yang paling hampir dengan tempat temuduga cuma Jalan Kaki jer...

Hotel ni murah jer RM 115 aje untuk satu malam. Gov dapat lah less 5 inggit...sket jer tapi less jugaklah...okay per..Hotel okay sangat, bilik air selesa, luas dan dapat lihat plak view muara sungai...pagi2 cantik sungguh...sayangnya Canon aku rosak uwaaaa....berbaloi lah tinggal kat sini wpun dari luar mcm nampak biasa..

Apapun hotel ni bagi aku sangat okay setakat nak bermalam satu malam jer...kalau datang lagi kat sini aku akan bermalam kat sini kot..

Wednesday, February 3, 2010

Hi-Tea...Hotel Timotel

Semalam (03/02/2010) satu majlis Jamuan Hi-Tea telah diadakan di Hotel Timotel bagi meraikan para pelajar yang mendapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan akhir tahun, tahun 2009 yang lepas. Semua pelajar ini telah berjaya memperoleh PNG 3.5 ke atas...

Terima kasih kat kawan aku Ustazah Zulaila yang datang ambik kat rumah untuk ke H.Timotel tu, walaupun baru ajer pulang dari sekolah, tak sempat duduk pun lagi terpaksa pula bergegas ke sana tapi kami tetap seronok...tak sabar nak tengok budak-budak tu makan...budak asrama biasalah kalau jumpa makanan hihihi...

Walaupun makanan itu tak boleh di 'tapau' tapi paham-paham lah budak-budak ni, tanpa segan silu mereka 'tapau' gak secara sulit...kalau tak rugilah dah bayar mahal-mahal kan...tetiba teringat pula geng2 first batch dulu lagilah mereka ni tak malu..apapun sekarang ni budak tu dah kat oversea hihihi...

Sebenarnya kat SMS Sultan Iskandar ni majlis sebegini dah jadi rutin dah...kadang-kadang 2-3 kali setahun Jamuan Hi-Tea diadakan bagi meraikan para pelajar dan para guru yang telah banyak menyumbang tenaga dalam mendidik para pelajar sehingga para pelajar mendapat kejayaan yang cemerlang..

Semua guru dijemput kecuali ada hal-hal yang tidak dapat dielakkan, walaupun makan bukan apa sangat tapi cikgu-cikgu ni gembira dah...sekurang-kurangnya ada juga penghargaan dari pihak sekolah...dapat ler ilangkan 'tension' sket...

Walau apapun terima kasih banyak-banyak kepada pihak sekolah kerana sudi belanja kami semua walaupun harga untuk Hi-Tea dah naik...doakan kami sentiasa bersemangat mendidik anak bangsa menjadi manusia yang berguna....