Kawan-kawan

Friday, October 1, 2010

Kenapa Aku Tak Update Blog...


dulu memanglah dia main2 dgn telefon plastik ni tapi sekarang budak ni dah pandai main game online tuk budak pompuan...

Memang aku tak sempat....
sambil taip ni pun anak aku ngamok2...
Dia nak main game onlinelah plak...
sejak anak dah pandai klik2 Game Online ni..
peluang aku dgn lappy ni makin kurang bangat...
dia pulak makin hari makin belajar ttg game online tuh..
lagi pulak dia dah tau fungsi b.band aku tuh...
jadi makin susah nak kantoikan dia...
ini alasan aku yg utamalah..

tapi...aku mmg jenis banyak alasan punya...
lagi pun budak2 PMR nak exam..
ni dah masuk zone merah...
aku ajar semua kelas PMR tahun ini melibatkan 2 subjek...
jadi...
semua usaha aku atau kelas2 malam atau tambahan petang tu aku kena kali 2...
kalau orang lain dapat 5 kali kelas tambahan aku plak dapat 10 kali..
tak ke best tu...
tapi tak apalah...itulah namanya pengorbanan..

alasan yg seterusnya ialah...
Encik suami makin lantang meng sound2 aku bila dia nampak aku nak berblog...
buang karan jer katanya...
time tu lah dia suruh gi masak lah, dan macam2lah...
sebab malas nak dgr leteran dia aku stoplah....time2 free jer aku jgh2 lah...
tu pun dapat BW ciput jer...

So...bila difikirkan...baik adanya aku dahulukan yang memang patut aku dahulukan...

Jawapan ini khas buat Kak Rozie yg telah mengontek aku nak tanya pasai apa tak update blog...oleh sebab aku tak mou jawab msg dia aku jwblah kat sini sebab panjang sgt jawapannya...harap kak berpuas hati dan tabah meniup semangat buat insan seperti aku ini...

Jasamu dikenang kak...
Bye...

8 comments:

diana said...

berbeza lak dengan suami saye..
kalau tengok saye tengok tv je dia tanye la.
tak bukak blog ke?
berblog ni kena rajin dan pokes..
macam2 tu la ceramah dia..
dia kata kena rajin..
kira nye penaik semangt saye la..
hehhe

Kuman Chaos said...

syabas sebab berjaya prioritize hidup, itu yang penting heheh

Kuman "jatuh" Entry

sarah-najwan said...

huk huk...satu je lah cik jah akak kesayangan ko nak bgtau ek...

"di mana ada kemahuan..di situ pasti ada jalan"

p/s: heheheheheeheeeeeeeee

HANI said...

@ diana
bertuah kerana suami memahami...jd diana dptlah berblog dgn senang hati

HANI said...

@ betul kuman, kadang2 dlm hidupni kita perlu berkorban...tak semua benda kita buleh buat dalam satu masa...

HANI said...

@ kak rozie...kemahuan tu memang ada tapi kekangan tu kadang kala buatkan kita perlu mengalah...

Myfrin's story said...

Salam perkenalan buat hani. Kak Follow hani ya, hehe...

HANI said...

Tq kak yer..meramaikan kenalan alam maya