Kawan-kawan

Monday, September 20, 2010

Pahit manis berblog...


Aku rasa aku tak pernah pun stori-stori pasal cam mana aku bleh ter join dunia berblog nih...
Dulu aku tak ambik tahu pun pasal blog2 ni hinggalah kawan aku masa sama posting dulu invite aku g blog dia...CINTAKU IRA A SA RAfirst time g blog dia aku suka dan merasakan blog Ira ni best sangat..sebahagian catatan kat blog Ira ni aku baca...maka aku pun minatlah nak buat blog...
Pas tu bila kak Rozie aka Sarah-Najwan pun dah ada blog jugak sejak dia pindah ke SBPI Kuantan (dulu masa kat SMSSI tak dok pun huhuhu) PERMATA-HATIKUdia sibuk2 lah suruh aku buat blog jugak walaupun masa tu blog dia tak lah cam sekarang...mula2 dia suruh bukak FB dulu huhuhu (kerja dia memang pasa aku jer..pas tu dia paksa aku main game kebun2 kat FB tu yang telah dianak tirikan huhuhu)maka bertambahlah sikit lagi semangat aku...
Kemudiannya aku telah meminta pertolongan kawan aku iaitu MOON tuk buat blog. jadi dialah yg bertanggungjawab mengajar aku dan selepas itu aku godek2 sendiri dengan bantuan kawan2. Moon ni ada gak blog tapi dia dah malas update huhuhu..
Bila dah ada blog aku pu BW lah cari kawan2..susah payah jugaklah sebab dibelengu macam2 rasa...semua ada...ada time rajin, ada time malas, ada time tak ada perasaan, rasa sibuk yg melampau wp ada sorang anak jer..malas bila suami jeling2 tak puas ati bila tgk isteri dia BW dan lain2 tak campur lagi rasa malulah, seganlah,, maklumlah bloger lain2 hebat2 semuanya sedangkan kita ni baru dan kerdil...terima kasih kat kawan2 yang banyak memberi harapan seperti Bunga dan Sal aka Ibu Aqil dan tak lupa sahabat aku Kak Rozie dan bloger2 lain yg sudi membantu..Terima Kasih banyak2...dan silent reader aku yg memang aku tahu dok jgk2 blog aku diam2 iaitu Cik Nalini n kak Safiah...TQ yer
Hari ni follower dah lebih sikit 100. Jadi teruja sikitlah sebab rasa susah jugak nak sampai seratus tu berpeluh2 jugak...jadi sememangnya ada sedikit hadiah tuk follower yg ke-100 tu..dah terjah blog dia tapi just tgk2 jer...nanti...hadiah pun dah ada wp tak adalah hebat pun...biasa2 ajer..sebagai kenangan bagi org macam aku yg terasa penat berblog...
okay...

5 comments:

Wife Mr.Em~Ibu Mr.Aqil said...

Hehehehe Semoga faizz terus menulis yer.. I will always jadi ur readers.. CewaH!!!!!!!!!!!!!!!

sarah-najwan said...

huk huk huk huk...

aku terharu..aku terharu..

p/s: jgn patah semangat jah..teruskan bern3..aku TOTAP akan paksa memaksa mu..ki3...dgn sedikit sumbangan paksaan akulah..maka terhasillah blog yang tertera ini...bravoooooooooooooooooo

haszuraidah ishak said...

tahniah..dah 100 lebey follower..seronok kan klu ape yg kita tulis ade org baca..

sya hassan said...

wah2.. ad adiah eakk tuk sy?? hehe

HANI said...

@ Ibu Aqil...jadi semangat sikit nak berblog wp ada juga time tak berdaya

@ Kak Rozie..ko lah penguat semangat aku..

@ has...kalau tak ada org baca kita jer yg baca...nak sampai followers yg ke 100 pun mcm2 dugaan maklumlah kita ni jenis yg tak tegar sgt..

@ sya..ada..lum ada masa lg nak terjah...