Kawan-kawan

Saturday, August 21, 2010

Selalu tak Sempat :(


Kenapalah sejak akhir2 ni aku selalu tak sempat nak buat banyak benda... Hari minggu pun ada-ada jer hal yang aku nak kena buat... Minggu ni hari minggu full lagi... Minggu lepas pun sama jugak... Minggu depan pun ada hal jugak... Semua itu tanggungjawab.. Terhadap kerja aku...

Sebelum ini aku dihantui kertas2 pra percubaan dan percubaan PMR aku...
Di samping itu aku dihantui oleh projek menaik taraf perpustakaan sekolah aku...
(Ni projek bersama Cik Neil)
Projek2 kelas tambahan yang tidak kenal masa lagi ( PMR dah dekat) cuti ke, malam ke, petang ke, Sabtu ke, Ahad ke...
Projek nak siapkan bahan2 tuk teknik jawab soalan kununlah..
Dan...dan...lagi..

Itu baru hal2 sekolah...belum balik rumah lagi...
Mana nak masaknya,
Nak lipat kainnya(nasib baik en suami tulun basuh...pakai mesin basuh bukan pakai tangan..)
Nak kemas rumah...(selepas disepahkan oleh cik hani)
Nak buat muffin lagi...(gila buat muffin pulaks...)
Huh macam2...nak blogwalking umah kwn2 tak dan huhuhu...ampun...

Nasib baik sekolah ala pejabat belom diwujudkan..
Aku masih ada harapan...
Aku tunggu cuti sekolah ini...
Untuk lepaskan geram...
Namun dapat kah aku berehat dan bersenang wenang????
Hanya masa yang menentukan..
Sekian luahan pagi Ahad sebelum hari ini dihabiskan untuk ke Batu Pahat bersama Cik Neil, Kak Yang2, Suami n cik Hani...
Selesai..

6 comments:

sarah-najwan said...

weh....bizi tahap gaban mu nih..
cara yg pling baik...plan ur action..selamat menyelesaikn segala kerja...

Yan said...

tula orang kata ibu2 ni cam superwoman...

HANI said...

To kak Rozie, memang kak, sejak akhir2 ni aku memang teruk dibebani dgn kerja...tgh menyelesaikanlah ni...

HANI said...

T Yan, cam mana agaknya kalau tempat kita tu digantikan oleh si Suami...mampukah dia???/

FAZLI said...

HAni, semua kerja tu prioriti.. tp kena pilih yg mana lebih important. dalam byk2 yg important plak, yg mana kena buat first.. so, FIP = FIRST IMPORTANT PRIORITY..

HANI said...

aduh...nak memulakannya tu yang susah...pas tu ujung minggu mesti program penuh...tapi akan dicuba ikut nasihat itu....tq